Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie druk met overlastmeldingen tijdens eerste uitgaansweekend

27 juni 2021, 12.40 uur · Aangepast 27 juni 2021, 15.11 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Na anderhalf jaar mochten dit weekend de nachtclubs weer open en vulde het centrum zich met uitgaanspubliek. Dat het feestgedruis weer in volle gang was, ontging ook de politie niet. Agenten hadden afgelopen nacht de handen vol aan overlastmeldingen.

Martin Damen

"Het was een ontzettend drukke nacht", beaamt een politiewoordvoerder. De politie kreeg door de hele stad veel meer overlastmeldingen dan op een gemiddelde zaterdagavond voor corona. Het waren zo veel meldingen dat de agenten van de nachtdienst langer door moesten werken vanochtend.

De meldingen gingen onder meer over feestjes die werden gehouden, maar ook rond de uitgaanspleinen kwamen meldingen binnen. Op de Stadhouderskade trof een wijkagent onder meer lege flesjes bier en omver liggende scooters aan.

Op het Rembrandtplein moest bovendien een 35-jarige man worden gereanimeerd nadat hij was mishandeld door twee mannen.

Aanhoudingen

Voorafgaand aan de uitgaansavond vulde het centrum zich met voornamelijk Deense voetbalsupporters vanwege de EK-wedstrijd Denemarken - Wales in de Johan Cruijff Arena. Hoewel de sfeer gemoedelijk was, verrichte de politie rond de wedstrijd zes aanhoudingen wegens onder meer diefstal, belediging, vernieling en wildplassen.

Toegangstest

Om toegang te krijgen tot de nachtclubs moesten bezoekers zich vooraf laten testen. Op vertoon van een QR-code van Testen voor Toegang en een ID-bewijs kon je naar binnen, maar met die code ging dat niet altijd goed. Zo kregen bezoekers soms toch een rood kruis te zien, terwijl ze wel een negatieve testuitslag hadden. Ook liet de uitslag in veel gevallen heel lang op zich wachten. 

De organisatie van Testen voor Toegang liet vrijdag al weten dat ze te maken hebben gehad met een hackpoging, waardoor technische problemen zijn ontstaan. Die storing is inmiddels verholpen en een deel van de achterstanden is ingehaald. "Er zijn nog mensen in de regio Amsterdam die wachten op een uitslag. De verwachting is dat de achterstand in de loop van de middag geheel is weggewerkt", aldus de woordvoerder. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938