Misdaad

NL
V

Wie hing er in de kroonluchter van een nachtclub aan het Rembrandtplein?

3 juli 2021, 13.00 uur · Door AT5

Tijdens een avondje uit in de lampen hangen. Een bezoeker van een nachtclub aan het Rembrandtplein neemt die uitdrukking wel heel serieus. Een zeer waardevolle kroonluchter van de club moet het halverwege september ontgelden wanneer de man aan de lamp gaat hangen. In het opsporingsprogramma Bureau 020 heeft de politie beelden vrijgegeven van het incident. De verdachte is onherkenbaar gemaakt, hij krijgt twee weken om zich te melden. 

AT5

''De verdachte is onherkenbaar gemaakt omdat hij van het Openbaar Ministerie twee weken de tijd krijgt om zich te melden. Doet hij dit niet, zullen hij en zijn capriolen herkenbaar te zien zijn en die staan er goed op'', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Op beelden van de nachtclub is te zien hoe de man op de eerste etage over de balustrade klimt. Hij pakt de buitenrand van de kroonluchter vast en zet hem in beweging. Hij laat de lamp los en loopt dan weg in de richting van een groepje mensen. Daarna klimt hij weer over de balustrade heen, pakt de kroonluchter opnieuw vast, maar nu gaat hij eraan hangen. Terwijl hij aan de lamp in het trapgat hangt doet hij een zogenaamde pull-up.

Schade

Door de capriolen van de man is de kroonluchter flink uit zijn verband getrokken. Het frame van de lamp is zodanig verbogen dat hij waarschijnlijk niet meer kan worden hersteld. ''Door de actie van de man is een flink schadebedrag ontstaan, wij willen daarom graag weten wie hij is'', besluit Stor. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.