Start van hoofdcontent

Stad

nl

The Movies haalt binnen een dag 50.000 euro op voor restauratie: "Wij zijn totaal overdonderd"

2 juli 2021, 19.45 uur · Aangepast 2 juli 2021, 19.57 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De  bioscoop The Movies heeft in twaalf uur tijd 50.000 euro opgehaald via een crowdfundingsactie. Dat was nodig om de grote zaal te restaureren. 

The Movies RV

Amsterdam's oudste bioscoop was afgelopen donderdag een crowdfundingsactie gestart. Door de coronacrisis liep de bioscoop veel inkomsten mis, waardoor de restauratie niet geheel uit eigen zak betaald kon worden. Daarom vroeg de bioscoop hulp aan de Amsterdammers. De verbouwing kost het filmhuis in totaal ongeveer een half miljoen euro. De eigenaar van het pand neemt een deel voor zijn rekening.

Quote

"Wij voelen ons de gelukkigste bioscoop ter wereld met zovelen die ons een warm hart toedragen"

The Movies

"Binnen één dag hebben jullie massaal gehoor gegeven aan onze oproep. Dank, dank, vijftigduizendmaal dank aan jullie allemaal", schrijft de bioscoop op haar website. "Niet alleen vanwege de donaties, maar ook vanwege alle lieve reacties die we op de campagnepagina lezen."

In de zomer van vorig jaar werd er een petitie gestart om de biscoop te redden. Dat gebeurde nadat de eigenaar in een interview had verteld dat dat de biscoop in de meest ideale situatie nog tot uiterlijk december open zou kunnen blijven, omdat er door de coronaregels veel verlies gedraaid werd. Ook keken Wethouders Touria Meliani (kunst en cultuur) en wethouder Victor Everhardt (economische zaken) naar de mogelijkheden om de 'noodlijdende' bioscoop te helpen.

De crowdfundingsactie blijft nog tot en met 31 juli online.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938