Start van hoofdcontent

Politiek

nl

SP-fractievoorzitter Flentge over aftreden Ivens: "Pijnlijk voor alle betrokkenen"

5 juli 2021, 16.40 uur · Aangepast 5 juli 2021, 19.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het nieuws over het aftreden van 'hun' wethouder Laurens Ivens wegens grensoverschrijdend gedrag is ook bij de Amsterdamse SP ingeslagen als een bom. Fractievoorzitter Erik Flentge noemt het "pijnlijk voor alle betrokkenen".

AT5

Het meest pijnlijk is het voor degenen die melding van Ivens' gedrag hebben moeten doen, benadrukt Flentge. "Mijn gedachten gaan uit naar hen. Ik hoop dat er goede nazorg voor hen wordt geregeld."

"Verder is het ook uitermate pijnlijk voor de heer Ivens zelf. Maar ook voor alle betrokkenen, direct of indirect."

Consequenties

Flentge noemt het besluit van Ivens om op te stappen 'het enige juiste antwoord'. "Op het moment dat je dat soort verwijten krijgt, is het enige juiste antwoord om op te stappen en je politieke consequenties te trekken.”

Over wat de consequenties zijn voor het college wil Flentge nog niet speculeren. “Het nieuws is zo vers, de reacties druppelen nog binnen. Het is nog te vroeg nu. Ik vind het niet gewenst om daar al over te speculeren. Dat gaat wel komen, in de komende uren en dagen."

Quote

"Op het moment dat je dat soort verwijten krijgt, is het enige juiste antwoord om op te stappen"

Erik flentge, fractievoorzitter SP Amsterdam

Wat de gevolgen zijn voor zijn eigen fractie, wordt in de komende dagen intern besproken. “We moeten met iedereen in gesprek gaan, dan komen vanzelf de vervolgstappen.”

"Mooi werk"

Met Ivens verliest de SP dus een eigen wethouder in het Amsterdamse college.  Een hard gelag voor de partij, vindt Flentge. "Hij is binnen onze afdeling heel belangrijk geweest en heeft veel mooi  en pionierend werk gedaan."

Boegbeeld

Ivens was vijftien jaar het boegbeeld van de SP in de stad. Eerst als raadslid, maar de laatste zeven jaar als wethouder Wonen.  Een lastig dossier, waarin hij regelmatig de strijd aanging met beleggers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938