Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Verdachten aanslag Peter R. de Vries zijn Pool (35) en Rotterdammer (21), 3e verdachte vrijgelaten

7 juli 2021, 11.03 uur · Aangepast 7 juli 2021, 13.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De politie heeft een 18-jarige man die was aangehouden na de aanslag op Peter R. de Vries vrijgelaten. Twee anderen, een 35-jarige Poolse man en een 21-jarige Rotterdammer, blijven vastzitten.

Inter Visual Studio / Sam de Joode

Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam twee mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit woonachtig in Maurik en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam.

De twee verdachten zitten in beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam. Daar zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

 In Oost is nog een derde verdachte , een 18-jarige Amsterdammer, aangehouden. Hij is vandaag heengezonden en is geen verdachte meer in het onderzoek.

De Vries ligt zwaargewond in het ziekenhuis na de aanslag op zijn leven. Woensdagochtend was er nog geen nieuws over zijn gezondheidssituatie. Burgemeester Femke Halsema meldde dinsdagavond in een persconferentie dat de misdaadverslaggever vecht voor zijn leven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938