Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

OM wil voormalig Ajacied Promes vervolgen voor steekpartij

9 juli 2021, 15.46 uur · Aangepast 9 juli 2021, 16.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Openbaar Ministerie wil Oranje-international Quincy Promes vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude vorig jaar.

Promes gaf in juli vorig jaar een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Daar kreeg hij naar verluidt toen ruzie met zijn neef, waarna de voormalig Ajax-voetballer zijn neef met een mes in zijn knie zou hebben gestoken.

'Voorgenomen beslissing'

Zijn neef deed pas in pas in november aangifte. In december werd oud-Ajacied en international Promes gearresteerd, waarna hij enkele dagen in de cel zat.  De politie rondde het onderzoek in mei af. Het OM heeft daarna besloten tot de 'voorgenomen beslissing' om hem te vervolgen. Er is nog geen tenlastelegging, want het dossier ligt momenteel bij de advocaat van de voetballer, Gerard Spong. "Hij heeft zes weken de tijd om onderzoekswensen in te dienen", aldus een woordvoerder van het OM Amsterdam. "Als dat tot nieuwe onderzoekshandelingen leidt, dan moeten die eerst worden afgerond voor we een beslissing nemen."

Quincy Promes maakte deel uit van de EK-selectie van Oranje. Ten tijde van het incident speelde hij bij Ajax, maar momenteel voetbalt hij bij Spartak Moskou.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938