Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Politie vreesde aanslag op RTL Boulevard met raketwerper of automatische wapens'

11 juli 2021, 14.41 uur · Aangepast 11 juli 2021, 17.21 uur · Door Christian Olijve

RTL Boulevard ging gisteravond niet door, omdat de politie berichten heeft onderschept waarin criminelen de optie bespraken om met een raketwerper of automatische wapens een aanslag te plegen op de studio. Dat schrijft de NRC op basis van bronnen bij het opsporingsapparaat. De politie kan dit niet bevestigen. 

Ook de uitzending van vanavond gaat niet door, zo laat RTL Nederland weten in een statement. Door extra veiligheidsmaatregelen was het wel mogelijk om vanavond uit te zenden, maar er is voor gekozen om het team rust te geven. 

Vanaf morgen worden de uitzendingen hervat. "Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtstaat",valt te lezen. "We blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard."

'Ernstige dreiging'

Vanmorgen werd al duidelijk dat de live-uitzendingen van RTL Boulevard voorlopig niet meer worden uitgezonden vanuit de studio op het Leidseplein. De studio werd gisteren ontruimd vanwege een 'ernstige dreiging'. RTL herhaalde de uitzending van woensdag, die in het teken stond van  Peter R. de Vries.

De misdaadjournalist werd afgelopen dinsdag kort na de uitzending van het programma  van dichtbij neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, over zijn toestand is weinig bekend. 

De bloemenzee op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten groeit nog elke dag. Tekst gaat verder de foto

Inter Visual Studio/ Robby Hiel

De 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E. werden later op de avond aangehouden en zitten nog zeker twee weken vast. De mannen zitten in volledige beperking en mogen daarom alleen contact hebben met hun advocaat.

Volg de laatste ontwikkelingen over Peter R. de Vries in ons liveblog: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938