Stad

NL
V

Tientallen festivalorganisatoren sluiten zich aan bij kort geding om nieuwe coronamaatregelen

12 juli 2021, 18.30 uur · Door AT5/NH Amsterdam

DGTL, Thuishaven, Zeezout en tientallen anderen hebben zich aangesloten bij het kort geding dat organisator ID&T heeft aangespannen tegen de overheid. Ze zijn het niet eens met de nieuwe coronamaatregelen die publieksevenementen zonder placering verbieden. Evenementen die voldoen aan de eisen van Fieldlab-evenementen, zouden volgens hen door moeten kunnen gaan. 

Na de aankondiging van de aangescherpte coronamaatregelen afgelopen vrijdag door de toenemende coronabesmettingen, kondigde festivalorganisator ID&T aan dat ze een kort geding zouden aanspannen tegen de overheid. "Het lijkt erop dat de overheid vakantie boven festivals verkiest", zei directeur Ritty van Straalen toen. Nu hebben ruim dertig andere partijen uit de branche zich daarbij aangesloten, waaronder organisatoren DGTL, Thuishaven, Nomads en Zeezout 

Fieldlab

Volgens hen zijn de nieuwe maatregelen namelijk te onzorgvuldig gekozen. Veel van de evenementen kunnen veilig worden georganiseerd, zoals is gebleken uit de Fieldlab experimenten. Ze vragen de rechter om de evenementen die voldoen aan de eisen van Fieldlab, door te laten gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938