Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het Slavernijverleden van Amsterdam: "Waarom is dit nog niet weggehaald?"

13 juli 2021, 12.00 uur · Aangepast 15 juli 2021, 15.07 uur · Door Redactie

Drie eeuwen lang was Amsterdam nauw betrokken bij slavenhandel en slavernij in koloniën in Azië en het Atlantisch gebied. Hoe zie je dit slavernijverleden terug in onze stad? En hoe groot was het aandeel van Amsterdam in de internationale slavenhandel? Amsterdamse scholieren gaan op onderzoek uit. 

Het slavernijverleden van Amsterdam is overal in de stad terug te vinden. Als je maar goed kijkt. Imara Limon, conservator van het Amsterdam Museum neemt de leerlingen van 6 middelbare scholen mee door de stad langs verschillende sporen van het slavernijverleden die in de stad te vinden zijn. 

Het Slavernijverleden van Amsterdam 

In de zesdelige documentairereeks Het Slavernijverleden van Amsterdam onderzoeken leerlingen van verschillende Amsterdamse middelbare scholen hoe het slavernijverleden vandaag de dag terug te vinden is in de stad. Leerlingen van de volgende middelbare scholen doen mee: de Amsterdamse Mavo, Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Metis Montessori Lyceum, Hyperion Lyceum, het Hervormd Lyceum West en het Sint Ignatius Gymnasium. 

Bekijk alle documentaires van Het Slavernijverleden van Amsterdam terug op onze themapagina.