Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

118 besmettingen na Chin Chin Festival: "Wij zijn de dupe van de fouten van de overheid"

14 juli 2021, 16.09 uur · Aangepast 15 juli 2021, 07.51 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Zeker 118 bezoekers van het op 3 juli georganiseerde Chin Chin Festival zijn na afloop positief getest op corona. Dat blijkt uit een nieuw overzicht van aan horeca en evenementen gerelateerde coronaclusters, gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid. 

Er waren 10.000 bezoekers bij het festival in de Tuinen van West. Bezoekers moesten allemaal van te voren een bewijs van een negatieve test of volledige vaccinatie laten zien via de CoronaCheck-app. Alles ging dus volgens de regels van Testen voor Toegang, maar alsnog werden er na afloop veel besmettingen geconstateerd.

De organisatie van het Chin Chin Festival zegt het ontzettend vervelend te vinden, maar benadrukt dat ze alles volgens de regels hebben gedaan. "Feit is nog steeds dat het op een veilige manier is gegaan. Er waren 10.000 bezoekers en na afloop zijn er 118 positief getest. Het is helemaal niet zeker dat die hier besmet zijn geraakt, ze hebben aangegeven dat ze de dagen daarvoor uit zijn gegaan bij andere plekken in de stad."

Quote

"Wij hebben altijd en heel zorgvuldig de regels opgevolgd die ons zijn opgelegd vanuit de overheid"

organisatie chin chin festival

Er zouden regelmatig mensen langs zijn gekomen om toezicht te houden op de Testen voor Toegang-regels, die altijd weer tevreden weggingen. Volgens Chin Chin Festival zijn zij de dupe van de fouten van de overheid: "Wij wisten ook niet dat de testen volgens het OMT maar twaalf uur geldig zouden moeten zijn. Wij hebben altijd en heel zorgvuldig de regels opgevolgd die ons zijn opgelegd vanuit de overheid. Als die volgens deskundigen uiteindelijk niet goed zijn, is dat niet aan ons".

Risiconiveau 'zeer ernstig'

Afgelopen week is het aantal positieve tests in de stad met wel 754 procent gestegen ten opzichte van de week ervoor. Naast Zuidoost vallen alle stadsdelen nu onder het risiconiveau 'zeer ernstig'. Dat betekent dat er meer dan 250 positieve tests zijn per 100.000 inwoners. 

Vanwege de grote stijging in het aantal besmettingen, zijn grootschalige evenementen zoals festivals weer afgelast. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938