Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kort geding ID&T tegen overheid voorlopig van de baan

15 juli 2021, 20.04 uur · Aangepast 16 juli 2021, 15.50 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het kort geding dat ID&T en dertig andere evenementenorganisaties hadden aangespannen tegen de overheid gaat morgen niet door. ID&T meldt dat de zaak voorlopig is aangehouden.

Festival Mysteryland van ID&T in Haarlemmermeer - NH Nieuws

De festivalorganisatoren gaan eerst verder in gesprek met het kabinet over de verscherpte coronamaatregelen en de compensatie voor de schade die zij lijden. Als er geen oplossing komt, wordt de zaak alsnog voortgezet.

Demissionair minister Hugo de Jonge stelde gisteren in een Kamerdebat voor om in gesprek te gaan met de branche. Fieldlab en de Alliantie van Evenementenbouwers zagen dit eerst niet zitten, maar zijn nu toch akkoord.

Het gesprek moet duidelijkheid scheppen over hoe meerdaagse evenementen veilig kunnen doorgaan met honderd procent van de capaciteit en zonder 1,5 meter afstand. Er moeten onder meer voorwaarden komen voor het doorgaan van evenementen en een waterdicht systeem voor Testen voor Toegang.

ID&T spande een zaak aan omdat de organisator vindt dat hun evenementen veilig kunnen worden georganiseerd. Uit onderzoek van Fieldlab Evenementen bleek afgelopen april dat evenementen met een reeks veiligheidsmaatregelen konden doorgaan. 

Het kabinet maakte gisteren bekend dat het nog eens 135 miljoen euro vrijmaakt om organisatoren te steunen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938