Start van hoofdcontent

Stad

nl

Meer apparaten om spierballen te kweken in het Rembrandtpark

18 juli 2021, 11.03 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het aantal apparaten die Amsterdammers kunnen gebruiken om te sporten in het Rembrandtpark gaat omhoog. Deze week is de gemeente begonnen met het neerzetten van de extra sporttoestellen. 

Sporters vroegen twee jaar geleden al om een uitbreiding van het aantal plekken, omdat het er vaak druk is. Dat is nu dus gelukt. "Ik ben hartstikke blij dat de gemeente eindelijk de beslissing heeft genomen om dit hartstikke mooie park te bouwen", zegt initiatiefnemer Thomas Stuijfzand.

Populairder

Hij zegt dat calisthenics, krachttraining waarbij het lichaamsgewicht wordt gebruikt, de afgelopen jaren populairder is geworden. Dat komt onder meer door de lockdown, maar ook doordat mensen de sportschool zat waren.

De apparaten kunnen gebruikt worden door ervaren sporters, maar ook door mensen die nog moeten beginnen. "Er zijn tal van oefeningen om te doen", zegt Stuijfzand."Binnenkort komt hier ook een informatiepaneel met een QR-code. Als je die QR-code scant, krijg je een gratis e-book met alle oefeningen die je in dit park kunt doen."

Elastiek

Zo is het optrekken niet voor iedereen haalbaar, maar met hulp van een elastiek wel. Push-ups zijn ook niet voor iedereen eenvoudig, maar door een stang bij de grond kan dat schuin gedaan worden. Stuijfzand: "Zodra je sterker wordt, een paar weken dit gedaan hebt, kun je steeds lager gaan. En uiteindelijk kun je normale push-ups doen."

De afrondende werkzaamheden vinden volgende week plaats, daarna kunnen de nieuwe apparaten gebruikt worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938