Stad

NL
V

Rollende Keukens in september afgelast: "We durven het niet aan"

19 juli 2021, 13.37 uur · Aangepast 19 juli 2021, 15.41 uur
Door AT5/NH Amsterdam · Foto: Bert Ververs

Foodfestival De Rollende Keukens heeft de stekker eruit getrokken voor de komende editie begin september. Het festival zou 1 tot en met 5 september worden gehouden in het Westerpark. Toen duidelijk werd dat pas op 13 augustus duidelijk is of het überhaupt door kan gaan, was het klaar voor de organisatie. "Dat is te laat. Op deze manier durven we het gewoon niet aan", vertelt Igor Sorko van Mister Kitchen.

De organisatie moest bij de komende editie hekken om het terrein zetten om zo alleen gevaccineerde of negatief geteste bezoekers toe te laten. "En ook met dat hek zaten we in ons maag, dan zou het niet meer voor -zoals we zo graag willen- iedereen toegankelijk zijn. Erg jammer, dus nu op naar de volgende editie."

Bijkomend probleem is evenementen die gratis zijn geen gebruik kunnen maken van het Garantiefonds. "En dat is gewoon heel raar, die evenementen hebben dat fonds eigenlijk harder nodig dan betaalde evenementen", aldus Sorko. 

Het festival is nu doorgeschoven naar het gebruikelijke tijdstip van het Hemelvaartweekend, volgend jaar van 25 tot en met 29 mei. De foodtrucks die in september mee zouden doen gaan automatisch mee naar dat weekend.  

Subsidie

De organisatie had al een aanbetaling ontvangen van de subsidie (€15.000,-) van de gemeente. Die subsidie is bedoeld voor de ondersteuning van de programmering van lokale bands. "Daarover gaan we in overleg. Of de aanbetaling wordt teruggestort, of we nemen die mee naar 2022. We hebben er in ieder geval geen stuiver van uitgegeven", aldus Sorko.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938