Stad

NL
V

Amsterdammer (50) aangehouden in onderzoek naar belastingfraude

20 juli 2021, 09.36 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De FIOD heeft gisteren een 50-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrift. Twee woningen en een kantoor in de stad zijn doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op zijn administratie, 25.000 euro contant geld, 70.000 euro crypto valuta en een Rolex-horloge.

FIOD (stock)

De FIOD is een onderzoek gestart na meldingen van banken van opvallende contante stortingen en geldopnamen. In de periode 2017 tot 2019 werd op zakelijke en privébankrekeningen van de verdachte ruim 200.000 euro contant gestort en vervolgens werden weer grote bedragen contant opgenomen.

Gedurende het onderzoek is het vermoeden ontstaan dat de man wel inkomsten had, maar hierover geen aangifte heeft gedaan. Ook heeft hij mogelijk voor zijn bedrijf geen omzetbelasting betaald. De herkomst van het contante geld lijkt omzet, maar wordt nader onderzocht.

Ook gebruikte de man ten onrechte de naam van een FIOD-medewerker om zijn WhatsApp- en emailberichten naar derden kracht bij te zetten en vertrouwen te wekken. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938