Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fototentoonstelling Pride Amsterdam: "What you see, you can't ignore"

28 juli 2021, 11.00 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Pride Amsterdam viert viert dit jaar zijn 25ste jubilieum. Ondanks dat de botenparade en straatfeesten zijn afgelast worden er wel nog verschillende kleinere activiteiten georganiseerd, zoals een fototentoonstelling in het Vondelpark en de Pride Walk.

AT5

Fototentoonstelling in Vondelpark

In de komende weken hangen er onder het mom van 'Celebrating Diversity' vijftig iconische foto's uit vijfentwintig jaar Pride in het Vondelpark. "Deze fototentoonstelling is heel belangrijk dit jaar omdat we veel minder zichtbaar zijn dan normaal tijdens Pride" verteldt Pride directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz. De fototentoonstelling in het Vondelpark is te bewonderen tot 10 augustus.

AT5
Quote

"Activiteiten zoals deze fototentoonstelling zijn van enorm belang voor de zichtbaarheid van de lhbti+ community. What you see, you can't ignore."

lucien spee de castillo ruiz

Pride walk

Ook wordt dit jaar voor de 10e keer de Pride Walk gelopen, op zaterdag 7 augustus. De Pride Walk is een
jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde LHBTIQ+-gemeenschap. "De homo-emancipatie is nog niet af", vertelt voorzitter Pride Walk Daan Smeelen. "Het is heel belangrijk om zichtbaar te zijn als we kijken naar de bekladingen in Nieuw-West en de aanval op het LHBTIQ+-kantoor in Tiblisi Georgië." 

Quote

"Bij een Pride Walk kan iedereen meelopen en zijn/haar stem laten horen, er is geen drempel of grens."

Daan Smeelen

Pride 2021 is van zaterdag 31 juli tot en met zondag 8 augustus. Door de coronamaatregelen
vinden er geen botenparade en straatfeesten plaats. Kijk voor meer informatie over alle
evenementen op amsterdam.nl/pride