Stad

NL
V

Naasten nemen in besloten kring afscheid van Peter R. de Vries

22 juli 2021, 07.43 uur · Aangepast 22 juli 2021, 08.38 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Na het publieke afscheid van Peter R. de Vries nemen vandaag familie, vrienden en collega's in besloten kring afscheid van de misdaadjournalist in Koninklijk Theater Carré. De dienst voor genodigden begint om 11.00 uur.

RTL/Tom Cornelissen

Na de bijeenkomst wordt de kist via de hoofdingang van het theater naar buiten gedragen. Bij de daaropvolgende uitvaart zijn alleen intimi aanwezig. Hoeveel gasten er aanwezig zijn is niet bekend. Burgemeester Halsema liet eerder weten haar vakantie te onderbreken voor de dienst.

Zo'n 7500 mensen brachten gisteren een laatste eer aan De Vries. De wachtrij liep in sommige gevallen op tot zo'n twee uur, maar dat was voor de wachtenden geen belemmering. Al wachtend vertelden velen graag hun persoonlijke herinneringen. Het theater zou om 20.00 uur sluiten, maar bleef twee uur langer open.

Peter R. de Vries (64) werd dinsdagavond 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat toen hij vanaf de studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein naar zijn auto liep. Hij werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Donderdag 15 juli meldde de familie dat de misdaadjournalist aan zijn verwondingen was bezweken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938