Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Sekswerk in coronatijd: ‘Het is een verademing om weer in de club te werken'

30 juli 2021, 08.00 uur · Aangepast 30 juli 2021, 16.20 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Sekswerkers mogen sinds half mei hun werkzaamheden weer oppakken. Een opluchting voor ze, want door de lockdowns moesten ze noodgedwongen stoppen met werken. Door de pandemie brak een stressvolle periode vol onzekerheid aan, want hoe houden ze het hoofd boven water? Rekeningen die niet betaald kunnen worden stapelen zich op, sekswerkers keren massaal terug naar hun thuisland óf gaan illegaal verder met werken vanuit hun huis of een hotel. Voor de seksindustrie is in ieder geval één ding duidelijk: ze voelen zich in de steek gelaten door de overheid. 

Voor een afstudeeropdracht doken vier studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht in opdracht van AT5 in de wereld van het sekswerk tijdens corona. 

Vandaag: hoe het is om na de lockdown weer aan het werk te gaan?

Layla is sekswerker bij Club LV aan de Middenweg in de Watergraafsmeer. We spreken haar over het oppakken van haar werkzaamheden na de lockdown, en hoe zij haar werk als sekswerker combineert met een baan in de zorg. 

Aimée Kniese

Dit artikel is het vijfde en laatste deel van een afstudeeropdracht van vier studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht. In opdracht van AT5 doken Tessa Burger, Ayla Çağlayan, Aimée Kniese  en Nina Stefanovski in de wereld van het sekswerk tijdens corona. Hieronder de eerder verschenen artikelen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938