Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Kabinet neemt maandag besluit over festivals"

28 juli 2021, 18.15 uur · Aangepast 28 juli 2021, 18.31 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het demissionaire kabinet zou van plan zijn om eerder dan verwacht een besluit te nemen over eendaagse festivals vanaf 14 augustus. Maandag zou dat besluit genomen worden.

Dat melden verschillende media, waaronder de NOS. Aan de deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zou advies zijn gevraagd. 

Aangescherpt

Festivals waren eerder deze zomer toegestaan als bezoekers getest of gevaccineerd waren. De regels werden aangescherpt vanwege het grote aantal coronabesmettingen dat daarna volgde. Op dit moment zijn festivals alleen toegestaan met een beperkt aantal bezoekers die moeten zitten in plaats van staan

Eigenlijk zou er pas op 13 augustus een besluit worden genomen over de nieuwe regels voor festivals, maar er komt dus eerder duidelijkheid. De ruim veertig evenementenorganisatoren, waaronder ID&T, die aankondigden een kort geding aan te spannen zijn daar blij mee.

Positief

"Wij gaan ervan uit dat het besluit maandag positief zal uitpakken en er vanaf 14 augustus weer evenementen kunnen plaatsvinden, vanzelfsprekend op een veilige en verantwoorde manier", laat ID&T in een persbericht weten. Mochten evenementen zonder overnachting tot 1 september alsnog verboden blijven, dan wordt het kort geding wel doorgezet.  

Mogelijk adviseert het OMT dat alle festivalbezoekers zich moeten laten testen. OMT-lid Menno de Jong zei eerder dat mensen met een vaccinatiebewijs een milde infectie kunnen hebben en de niet-gevaccineerden kunnen besmetten. "Als je dan iedereen test om het zekere voor het onzekere te nemen, ook na 13 augustus en dan ook voor festivals en nachtclubs. Mogelijk kunnen ze dan weer open.''

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938