Start van hoofdcontent

Stad

nl

Neergeschoten 35-jarige man schietpartij Zuidoost is ex-profvoetballer

2 augustus 2021, 08.10 uur · Aangepast 2 augustus 2021, 08.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De man die werd neergeschoten in een bedrijfspand in Zuidoost is de is ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad. Hoefdraad speelde onder andere voor Ajax en Almere City. Aankomend seizoen zou de aanvaller uitkomen voor amateurclub ASG De Volewijckers in Noord. 

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

"Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jergé Hoefdraad neergeschoten is en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht", zo laat de club weten via hun website. In het bedrijfspand in Zuidoost was vermoedelijk een feest aan de gang, over de toedracht van het incident kan de politie nog niets zeggen.

"Jergé wij zijn in gedachte bij je. We hopen op een spoedig herstel. Aan familie, vrienden en teamgenoten veel sterkte in deze tijd", laat het bestuur via het statement weten. 

Succesvolle profcarrière

Hoefdraad zou aankomend seizoen gaan spelen in het eerste elftal van de club uit Noord. Hij begon zijn carrière in de jeugd van Ajax, waar hij samen speelde met bekende spelers zoals Ryan Babel en Urby Emanuelson.  

Hij maakte zijn profdebuut bij RKC Waalwijk in 2004 en maakte vervolgens nog de overstap naar Almere City, Telstar en Cambuur. Hij eindigde zijn succesvolle profcarrière bij Almere City en zou nu na een korte pauze uitkomen voor De Volewijckers. 

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die bij het feest aanwezig waren en roept hen op om zich te melden. Ook zoekt de politie naar beelden van het incident, van een dashcam of van een smartphone. Deze beelden kunnen anoniem opgestuurd worden via meld misdaad anoniem. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938