Stad

NL
V

Grote brand in opslagloods met foodtrucks in Sloterdijk

5 augustus 2021, 01.04 uur · Aangepast 5 augustus 2021, 07.28 uur · Door AT5/NH Amsterdam

In een opslagloods op een bedrijventerrein in Sloterdijk heeft vannacht een grote brand gewoed. Het gaat om een pand waar onder meer foodtrucks stonden opgeslagen. De brandweer was met veel eenheden ter plaatse om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. Iets voor 04.00 uur was de brand onder controle.

De hulpdiensten werden kort na middernacht gealarmeerd. Het gaat om een bedrijfspand aan de Turbinestraat. De brandweer schaalde niet veel later op naar 'zeer grote brand', korpsen uit de wijde omgeving, waaronder Aalsmeer en Amstelveen, werden opgeroepen ter assistentie.

Het gehele pand van zo'n 1000 vierkante meter stond in lichterlaaie en was volgens de brandweer niet meer te redden. "De focus ligt op het behouden van de omliggende panden", aldus een brandweerwoordvoerder vannacht. Volgens de woordvoerder wist een buurman ternauwernood nog een aantal geparkeerde auto's te verplaatsen voordat het vuur om zich heen greep. In de loods stonden naast foodtrucks ook gasflessen en andere voertuigen.

Brand meester

Bij de brand kwam veel rook vrij en die trok vrijwel recht omhoog. Aangezien de loods op een bedrijventerrein staat en er weinig wind stond, was de overlast voor de omgeving beperkt. Rond 04.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Er wordt een kraan ingezet om de instabiele constructie voorzichtig te slopen. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nablussen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938