Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kraaiennest krijgt een tijdelijke vaccinatielocatie

5 augustus 2021, 11.09 uur · Aangepast 5 augustus 2021, 14.47 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bewoners van Kraaiennest in Zuidoost die nog een vaccinatie willen, kunnen vanaf maandag 9 augustus terecht bij een nieuwe, mobiele priklocatie. Die staat tot en met 20 augustus voor het buurthuis Bonte Kraai. 

Een mobiele vaccinatielocatie aan het Aniie Romeinplein in Zuidoost - AT5

Het krijgen van een vaccinatie bij de mobiele priklocatie is gratis en er is geen afspraak voor nodig. Wel moeten bewoners een geldig legitimatiebewijs mee. De locatie is open tussen 13.00 uur en 18.30. In het weekend is de locatie gesloten. 

Mobiele locaties

Het is niet de eerste mobiele priklocatie die de GGD heeft neergezet in de stad. Zo stonden er tijdelijke locaties in Nieuw-West en Zuidoost en rijdt er een mobiele prikbus door de stad. De tijdelijke locaties moeten het voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om zich te laten vaccineren. 

De vaccinatielocatie in Nieuw-West moest uiteindelijk gesloten worden nadat een groep jongeren provocerend bezig was en een steen door een autoruit van de beveiliger had gegooid. "Zo'n 25 jongeren waren in de straat aan het rondhangen en schreeuwen en schelden naar de medewerkers", vertelde een betrokkene aan AT5/NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938