Start van hoofdcontent

Stad

nl

Motorrijder overleden op A10 na aanrijding met slagboom

9 augustus 2021, 15.17 uur · Aangepast 9 augustus 2021, 16.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Bij een aanrijding met een slagboom op de binnenring A10 is vanmiddag een motorrijder om het leven gekomen. De politie kreeg rond 15.30 uur een melding van het ongeval. Hulpdiensten hebben de bestuurder geprobeerd te reanimeren, maar tevergeefs. 

Foto's: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

De politie heeft het vermoeden dat het om een eenzijdig ongeval gaat. De motorrijder is waarschijnlijk tegen de slagboom op de rijstrook richting Zaandam aangereden. Op een foto van Rijkswaterstaat is te zien hoe een ontwrichte slagboom op de buitenring van de A10 terecht gekomen is. 

Of de bestuurder een man of een vrouw was en over de leeftijd van het slachtoffer kan de politie nog niks zeggen. Ze roepen getuigen van het ongeluk op zich te melden, ook verzoekt de politie automobilisten met dashcams die in de buurt waren contact op te nemen.

Slagboom

Het is niet de eerste keer dat een weggebruiker op de A10 in botsing komt met een slagboom. In augustus vorig jaar reed er een auto tegenaan waardoor de slagboom vervangen moest worden. Eerder die maand was het ook al raak. Een bestuurder verklaarde na die aanrijding: ''Mijn navigatie zei: U moet hier linksaf.''

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938