Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruim 10.000 bezoekers bij Unmute Us: "Veel groter dan verwacht"

21 augustus 2021, 17.16 uur · Aangepast 21 augustus 2021, 22.25 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De organisatie van Unmute Us, de demonstratie vanuit de festivalbranche richting het coronabeleid, is overweldigd door de grote opkomst vanmiddag in Amsterdam. "We hebben ons punt wel gemaakt."

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Woordvoerder Bram Merkx schat de opkomst op zo'n 35.000 mensen, veel meer dan vooraf werd gedacht. "Ik denk dat we landelijk zelfs naar de 100.000 gaan. We hebben ons punt wel gemaakt." Volgens de gemeente lag het aantal bezoekers een stuk lager: een woordvoerder schatte het aantal demonstranten op zo'n 10.000. De demonstratie is rustig verlopen, al riep de gemeente  in de middag op om niet meer naar de demonstratie te komen omdat het te druk werd. 

De groep demonstranten, bestaande uit bezoekers, liefhebbers en mensen die in de evenementenbranche werken, liepen door de stad om te protesteren tegen het coronabeleid van het kabinet. De stoet liep vanuit de RAI via de van Baerlestraat, het Museumplein, de Overtoom, de Stadhouderskade en de Ruysdaelkade weer terug naar de RAI. Daar eindigde de mars rond 17.00 uur.

AT5

Kabinet

Merkx is benieuwd naar de reactie vanuit het kabinet op de massaal bezochte demonstraties. "Ik zou zeggen: kijk naar de beelden van vandaag en leg ons dan eens uit wat daar nu anders aan is dan de Formule 1 of voetbal."

Ook in Groningen, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen en Eindhoven werd er gedemonstreerd. Mogelijk vinden er, als het coronabeleid rondom de evenementen niet verandert, later nieuwe demonstraties plaats.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938