Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

"Voor 67 miljoen euro aan edelmetalen in overvallen waardetransport Noord"

23 augustus 2021, 19.23 uur · Aangepast 23 augustus 2021, 21.40 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het waardetransport dat in mei werd overvallen op de Meeuwenlaan in Noord, zou in totaal 67 miljoen euro waard zijn geweest. De overvallers zouden ongeveer een zesde daarvan hebben meegenomen. 

Dat melden RTL Boulevard en het AD vanavond op basis van bronnen rond het onderzoek. De daders zouden er in hun vluchtauto's met 12,2 miljoen euro vandoor zijn gegaan. Na een wilde achtervolging waarbij overvallers op de politie schoten en er in een weiland een overvaller door de politie werd doodgeschoten, zou 9,4 miljoen zijn teruggevonden. Of de andere paar miljoen al terug is, is onbekend. 

Portofoons

De overvallers zouden zich goed voorbereid hebben. Via portofoons konden ze contact met elkaar houden. Ook droeg de overvaller die doodgeschoten werd een kogelwerend vest. Een kogel uit het dienstpistool van een agent raakte hem net boven dat vest. 

Het leek er vlak na de overval al op dat niet het hele transport leeggeroofd was. Zwaarbewapende agenten bewaakten het pand aan de Meeuwenlaan en 's avonds vertrok er een door de politie zwaar bewaakt transport vanuit het bedrijfspand naar een onbekende locatie.

Martin Damen

Een aantal verdachten zou de overval volgens RTL Boulevard en het AD al hebben bekend. Wel zouden ze allemaal ontkennen dat ze op de politie schoten.

Aanstaande woensdag moeten de verdachten vanwege een inleidende zitting voor de rechter verschijnen. Ze komen uit België en Frankrijk. Drie van hen zijn 43 jaar, de anderen zijn 42, 38 en 24 jaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938