Start van hoofdcontent

Politiek

nl

"Nieuw participatietraject" over fietspad door Vliegenbos

25 augustus 2021, 22.07 uur · Aangepast 25 augustus 2021, 23.22 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het stadsdeel gaat opnieuw praten met voor- en tegenstanders van een fietspad door het Vliegenbos in Noord. De aanleg gaat daarom, in ieder geval voorlopig, niet door.

Fietsers rijden nu vaak over de voetpaden.

Gisteren liet het stadsdeelbestuur in een email aan de stadsdeelcommissieleden weten dat het besluit is teruggetrokken. Meerdere bewoners zijn zeer kritisch op de plannen en zij werden gesteund door politieke partijen in de stadsdeelcommissie. 

Tijd

De kwestie werd vanavond ook besproken in een vergadering van de stadsdeelcommissie. Stadsdeelbestuurder Saskia Groenewoud liet weten "echt de tijd te nemen om een nieuw participatietrajact te starten".

De reden is voor het terugtrekken van het besluit is de conclusie van de ombudsman, die zei dat het stadsdeel onvoldoende zorgvuldig is geweest met het luisteren naar de voor- en tegenstanders. Groenewoud hoopt dat er straks wel een "breed gedragen besluit" komt, wat volgens haar overigens niet betekent dat iedereen het uiteindelijk met elkaar eens gaat zijn.

Blamage

De stadsdeelcommissieleden reageerden vanavond kritisch op het bestuur. Ze voelden zich niet gehoord en zijn kwaad dat het plan pas na het rapport van de ombudsman werd ingetrokken. Een stadsdeelcommissielid sprak van een "blamage voor de democratie".

Dat vond Groenewoud niet terecht. Zij zei dat de stadsdeelcommissieleden eind oktober zelf vroegen om te wachten op de conclusie van de ombudsman. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938