Stad

NL
V

Amsterdam bereid Afghaanse vluchtelingen op te vangen

26 augustus 2021, 09.48 uur · Aangepast 26 augustus 2021, 10.13 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De gemeente Amsterdam is in gesprek met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Rijk over tijdelijke noodopvang van Afghaanse vluchtelingen. Dat laat burgemeester Halsema weten na vragen van AT5/NH Nieuws.

 “Vanzelfsprekend wil Amsterdam een bijdrage leveren aan de opvang van mensen uit Afghanistan", aldus burgemeester Halsema. "We helpen graag en onderzoeken op dit moment wat we hieraan bij kunnen dragen.”

De reactie van Halsema volgt op de oproep van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie) aan provincies en gemeentebesturen om alles op alles te zetten om meer opvangplekken voor asielzoekers en huisvesting voor vergunninghouders te creëren.

Door de verhoogde instroom uit Afghanistan dreigen de locaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) binnen enkele weken al helemaal vol te zitten.Van de 29.000 plekken die het COA heeft, zijn er nu 27.000 bezet. 

Nederland zal later vandaag de laatste evacuatievluchten uit Afghanistan uitvoeren. Eerder vandaag werd al bekend dat Nederland evacués in Kabul oroept niet meer naar het vliegveld te komen, omdat het daar te gevaarlijk is geworden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938