Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Verdachten moord Ayla Mintjes vandaag voor het eerst voor de rechter

27 augustus 2021, 09.43 uur · Aangepast 29 augustus 2021, 11.13 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Drie van de vijf verdachten van de moord op de 27-jarige Amsterdamse Ayla Mintjes moeten vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het een pro formazitting betreft.

Samuel Y. (20), Jeremia T. (22) en Renato F. (34) worden door het Openbaar Ministerie |(OM) verdacht van het medeplegen van moord en een poging tot moord, brandstichting en wapenbezit.

Mintjes werd op zondagavond 16 mei beschoten in de Maassluisstraat in Nieuw-West terwijl ze achter het stuur van een auto zat. Ze reed zelf naar het ziekenhuis, maar is daar overleden aan haar verwondingen. Volgens het OM was niet zij, maar haar 26-jarige vriend Anis B. het beoogde doelwit. Hij zat naast Mintjes, maar wist te ontkomen. B. Hij kwam van jongs af aan in aanraking met justitie en was al een tijd in beeld bij de opsporingsdiensten.

De moord op Mintjes, die in een zonnestudio in Diemen werkte, zorgde voor geschokte reacties in de buurt. Twee weken na de aanslag vond er een stille tocht plaats.

De twee andere verdachten moeten op 30 september voor de rechter verschijnen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938