Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ten Hag wil continu hoog niveau: "Daar hebben we vandaag een stap in gezet"

29 augustus 2021, 18.44 uur · Door Stephan Brandhorst

Trainer Erik ten Hag vindt dat Ajax vandaag een "prima prestatie" heeft geleverd tijdens de wedstrijd tegen Vitesse, die met 5-0 gewonnen werd. Hij hoopt dat het niveau hetzelfde blijft.

De wedstrijd vond plaats in een redelijk gevulde Johan Cruijff Arena. "Ik denk dat we het publiek heel veel moois hebben voorgeschoteld en ook de spelers zelf hadden er duidelijk plezier in", zei Ten Hag na afloop. "Voor ons is het zaak om dit tot een continu niveau te brengen. Om continu hoog niveau aan te tikken. Op dit moment zitten er nog te veel wisselingen in ons niveau."

To nu toe heeft Ajax in het seizoen volgens Ten Hag goede fases in wedstrijden gehad, maar ook een aantal  dieptepunten. "We moeten dus streven dat we op een continu hoog niveau komen. Daar hebben we vandaag een stap in gezet."

Verdediger Jurriën Timber verwees naar de wedstrijd tegen Twente vorige week zondag, die eindigde in gelijkspel. "Daar zit je dan de hele week een beetje mee. Dus dan is het wel lekker sowieso dat je deze week zo eindigt en zo naar nationaal kunt gaan."

Ten Hag ging ook in op de komst van de van FC Kopenhagen afkomstige aanvaller Mohamed Darany. "Hij brengt snelheid, snelheid met de bal. Het is een rechtsbenige speler die vanuit de linkerkant uit de voeten kan. Maar hij kan ook rechts spelen. En eventueel zelfs in de spits."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938