Stad

NL
V

Bewoners Breughelstraat winnen 'eerste slag' tegen komst elektriciteitshuisje

1 september 2021, 19.00 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het protest van bewoners van de Breughelstraat in Zuid tegen de komst van een elektriciteitshuisje lijkt te hebben geholpen. De plek waar een gat werd gegraven om het huisje te bouwen, is weer dicht. De gemeente maakt een 'pas op de plaats' om te kijken of het huisje toch niet ergens anders kan komen. 

AT5

Buurtbewoners keken afgelopen donderdag vreemd op toen ze het gat ineens in de zagen. Hierop werd spontaan actiegevoerd. Een picknicktafel werd in het gat gezet, waaraan de bewoners de rest van de dag hebben gezeten.

"We willen helemaal geen transformatorhuis voor ons huis. Dit is ons rauw op het dak gevallen. Ze zijn zomaar begonnen en we wisten nergens wat vanaf", klonk het. 

De buurt maakt zich zorgen dat een dergelijk bouwwerk voor de deur voor waardevermindering van hun huizen zorgt. "Bovendien heb je er lawaai van en is het slecht voor de kinderen", vertelde Tico Hattem. "Dit mag niet gebeuren. Aan de overkant staan er al drie. Daar kan deze ook prima bij."

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er naar aanleiding van de situatie een 'pas op de plaats' wordt gemaakt. Er zal gekeken worden of het huisje ook ergens anders geplaatst kan worden. Maar zeker is dat nog niet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938