Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Woonprotest verplaatst naar Westerpark, vanaf daar mars richting Dam

6 september 2021, 16.26 uur · Aangepast 7 september 2021, 08.26 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Woonprotest zal zondag toch niet beginnen op de Dam. Dat omdat op 10 september het Concertgebouworkest op de Dam speelt en dat weekend nog moet worden afgebouwd. Het protest begint zondag in het Westerpark, vanaf daar wordt later op de dag richting de Dam gelopen.

Dat heeft de organisatie van het protest samen met de gemeente afgesproken, bevestigt een woordvoerder van de gemeente. In het Westerpark zullen podia staan en worden ook toespraken gehouden. In verband met de afbouw van het Concertgebouworkest zou er niet genoeg ruimte zijn op de Dam om daar podia neer te zetten voor het protest. 

Betaalbare huisvesting

De organisatie van het Woonprotest pleit voor voldoende en betaalbare huisvesting. Ook willen ze dat de grip op de huur- en huizenprijzen herpakt wordt en dat 'foute' beleggers worden aangepakt. "Wonen wordt voor steeds meer mensen steeds moeilijker te betalen en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal daklozen is in tien jaar verdubbeld", schrijven ze op hun website

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938