Stad

NL
V

AT5-gezicht Cecile van de Grift vertrekt naar Nieuwsuur

7 september 2021, 11.00 uur · Aangepast 7 september 2021, 15.53 uur · Door AT5

Presentator en verslaggever Cecile van de Grift (31) vertrekt bij AT5. Ze wordt verslaggever-redacteur bij Nieuwsuur.
Van de Grift startte, volledig in AT5 traditie, in 2012 als stagiaire bij de nieuwsredactie. Ze werd verslaggever en wist afgelopen jaar een nominatie voor de Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, in de wacht te slepen. De nominatie kreeg ze voor een onderzoeksproject met De Balie Live Journalism over ongedocumenteerden in Amsterdam

Daarnaast presenteerde ze diverse programma's. De meeste Amsterdammers kennen haar van de Straten van Amsterdam, waarin ze wekelijks door een andere buurt in de stad liep en sprak met vele honderden bijzondere stadgenoten. 

Van de Grift: ''Het is moeilijk om afscheid te nemen van deze geweldige club, waar ik zoveel heb mogen leren, maar het is tijd om mijn vleugels uit te slaan. Dank aan alle Amsterdammers, bij wie ik de afgelopen jaren over de vloer mocht komen. Ik heb veel fantastische mensen mogen ontmoeten en bijzondere verhalen gehoord. Dat ga ik ongelooflijk missen.''

Interim adjunct-hoofdredacteur Menko Arends: "Het was onvermijdelijk dat Cecile eens de sprong zou maken naar het hoogste podium van de landelijke journalistiek. Het is nogmaals het bewijs dat AT5 ruwe diamanten blijft slijpen en Nederland voorziet van volwassen journalisten. We zijn daarom trots, maar we gaan haar met haar onuitputtelijke inspiratie voor topverhalen ook erg missen."

Van de Grift start in oktober bij Nieuwsuur. 

AT5

De Straten van Amsterdam is ook op  YouTube  te vinden. Al meer dan duizend keer klopte De Straten van Amsterdam aan bij Amsterdammers. Dat deden we door heel Amsterdam. Op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]