Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van Gaal geeft training bij oude club De Meer: "Kijk me aan als ik tegen je praat"

8 september 2021, 17.32 uur · Aangepast 9 september 2021, 12.45 uur · Door Sammie van den Broek

Een dag na de klinkende 6-1 zege tegen Turkije stond bondscoach Louis van Gaal alweer op het trainingsveld. Bij zijn oude amateurclub s.v De Meer in de Watergraafsmeer gaf hij jeugdspelers geheel op eigen wijze een training.

Na het winnen van twintig internationale prijzen, kwam hij vanmiddag terug als ambassadeur van een project dat amateurclubs financieel steunt na de corona periode. "Ik kwam op de fiets en zelfstandig", vertelt Louis van Gaal trots. "Ik kwam hier als negenjarige binnen"

Eigenwijs

Voorzitter van s.v De Meer Leo van Vuuren kan zich de kleine Louis van Gaal nog goed herinneren. "Het was een heel eigenwijs mannentje", vertelt van Vuuren. "Soms als hij had verloren, hoorde ik dat hij thuis moest huilen." Op de vraag wat Louis van Gaal deed als hij niet scoorde, was de bondscoach duidelijk: "Ik scoorde altijd". 

Quote

"Je zit niet meer in de focus"

Louis van gaal tegen een jeugdspeler

Aan het einde van de  bijeenkomst gaf Van Gaal nog een korte training aan pupillen van SV De Meer. Dat was geen samenzijn voor het plezier wat de bondscoach betreft. 

"Even aandacht alsjeblieft. Ik wil dat je me aankijkt als ik tegen je praat”, kreeg een niet oplettende jeugdvoetballer te horen. Waarna Van Gaal de jongens en meisjes enige oefenvormen liet doen.

Gelukkig waren de kleine voetballers van s.v De Meer niet erg onder de indruk. "Thuis zijn ze strenger", aldus een jeugdspeler van De Meer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938