Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Van poepende nazi's tot Karel Appel: KunstRai eerste beurs sinds anderhalf jaar

9 september 2021, 20.05 uur · Aangepast 10 september 2021, 14.05 uur · Door Ronald Olsthoorn

Nadat beurzen anderhalf jaar niet georganiseerd mochten worden, vond vandaag de KunstRai plaats als eerste beurs. Meer dan tachtig galeriehouders uit het land stellen verschillende werken tentoon en bezoekers kunnen deze aanschaffen. 

Op de beurs worden in totaal twintigduizend mensen verwacht, verspreid over vijf dagen. Ruim tachtig galeriehouders verkopen hun pronkstukken. Van klassieke werken tot moderne doeken, en van conceptuele kunst tot sieraden; alles is er te vinden. 

Quote

"Na ons is die hele Rai gesloten. En hiermee is die ook weer geopend"

Erik Hermida, directeur kunstrai

Erik Hermida, directeur van de beurs, is blij dat er weer wat gebeurt. "Deze beurs is vijf keer uitgesteld. Vanaf vorig jaar. Na ons is die hele Rai gesloten. En hiermee is die ook weer geopend. Voor het eerst. Anderhalf jaar was er niet één beurs."

 Ook de fotopresentatie van Erik Kessels is te zien: "SHIT" laat foto's zien van poepende Duitsers. "Er hangen eigenlijk allemaal foto's van nazi's die aan het schijten zijn. Zeg maar poepende nazi's. Ik heb ooit een kleine foto online gevonden. Ik vond het zo vreemd dat in de oorlog Duitse soldaten aan het poepen zijn en dat andere soldaten daar foto's van maken."

De bezoekers vermaken zich goed. Twee mannen zijn bezig met het tweede rondje "om goed te filteren". Of de portemonee getrokken wordt? "We komen wel op iets denk ik." 

De beurs is nog tot en met zondag te bezoeken. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig, omdat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938