Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Duizenden demonstranten bij Woonprotest: "Mens boven markt"

12 september 2021, 15.57 uur · Aangepast 12 september 2021, 17.53 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Westerpark stond vandaag vol met demonstranten voor het Woonprotest. Er zijn duizenden aanwezigen uit heel het land om tegen het huidige woningbeleid te demonstreren. Na de speeches liepen de demonstranten richting de Dam. 

AT5

"Wonen is een recht, fuck de woningmarkt", schreeuwen de demonstranten. Ze willen dat er meer betaalbare woningen bijkomen en dat er een sterkere grip komt op de huur- en koopprijzen: een eerlijkere woningmarkt. Aanwezigen zeggen zelf een lastige tijd te hebben gehad met het vinden van een woning, onder andere door hoge prijzen en snelle gentrificatie. 

Opkomst

Het protest begon om 14.00 uur, inmiddels zijn er duizenden mensen aanwezig. De organisatie ging uit van tienduizenden aanwezigen. Hoeveel het er daadwerkelijk zijn, moet nog blijken. 

Tram 19 rijdt een andere route door de demonstratie. De tram stopt niet bij de haltes Bilderdijkstraat en Marnixstraat. Na het programma in het Westerpark, liepen de demonstranten samen richting de Dam. Daar is het inmiddels aardig druk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938