Stad

NL
V

Mark Schrader verruilt AT5 voor podcastwereld en Nieuwsuur

14 september 2021, 13.00 uur · Aangepast 13.34 uur
Door AT5 · Foto: AT5 / Luuk Koenen

Mark Schrader vertrekt na tien jaar bij AT5. Hij gaat een podcast maken voor Dag en Nacht Media en zal daarnaast als freelance redacteur/verslaggever aan de slag gaan bij Nieuwsuur.  

Schrader (30) is deze maand precies een decennium in dienst bij AT5. Hij maakte na zijn stage naam als verslaggever, voornamelijk over crime. Tijdens zijn tijd bij AT5 schreef hij ook voor Nieuwe Revu. Met een serie verhalen over de coke killer won hij een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. 

Schrader presenteerde bij AT5 het Nieuws en De Zwoele Stad, maar bijvoorbeeld ook Het Verhoor waarin hij de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie aan de tand voelde. Hij maakte samen met BNN/VARA een documentaire over de vergismoord op Djordy Latumahina en met Nieuwsuur een achtergrondverhaal over Jawed S., die op het Centraal Station verschillende mensen neerstak.

Interim adjunct hoofdredacteur Menko Arends: "Mark is naast een fijne collega een ongekend veelzijdig journalist die al langer op de radar stond bij de landelijke media. Hij heeft heel bijzondere verhalen voor ons gemaakt en verdient deze nieuwe stap in zijn carriere." 

Mark Schrader: "Ik kwam op m'n twintigste bij AT5 binnen als stagiair en het voelt inmiddels - zoals wel meer AT5'ers zeggen - als familie. Ik heb hier de afgelopen tien jaar alles kunnen en mogen doen. Daar ben ik m'n collega's en alle Amsterdammers die daaraan hebben bijgedragen dankbaar voor." 

Schrader zal in oktober aan zijn nieuwe klussen beginnen.