Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

Verdachte betaalt met bankpas gestolen uit auto

15 september 2021, 09.31 uur · Aangepast 15 september 2021, 13.37 uur · Door AT5

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een man die ervan verdacht wordt een gestolen bankpas gebruikt te hebben bij een supermarkt in het centrum. 

Op dinsdagochtend 16 maart rond 06.00 uur parkeert de eigenaar van de bankpas zijn auto op de Kattenslootbrug om de hoek van de Nassaukade. "Als hij rond 09.30 uur bij zijn auto aankomt, ziet hij dat het raam van zijn rechterportier kapotgeslagen is. Uit zijn auto zijn meerdere goederen gestolen waaronder zijn portemonnee met zijn bankpassen. Hij laat alles blokkeren, maar het kwaad is dan al geschied", zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam.

Of de man op de beelden ook verantwoordelijk is voor de inbraak in de auto van het slachtoffer is niet duidelijk. Hij wordt in ieder geval verdacht van het betalen met een gestolen bankpas. Op de beelden is te zien hoe hij aankopen doet bij een supermarkt aan de Westerstraat. "Behalve de forse schade aan zijn auto is het slachtoffer meerdere waardevolle spullen kwijt en er is geld opgenomen met zijn bankpassen, een bijzonder vervelende ervaring hem", besluit De Vries.

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.