Geweldige start voor Ajax in Champions League dankzij vier goals van Haller

15 september 2021, 22.53 uur · Aangepast 21 september 2021, 12.08 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Ajax heeft in de eerste wedstrijd van de Champions League met grote overtuiging gewonnen van Sporting Portugal (1-5). De Amsterdammers beleefden in Portugal een droomstart dankzij twee snelle doelpunten van Haller, die in de tweede helft nog eens twee goals voor zijn rekening nam.

Ajax begon zijn nieuwe Europese avontuur met Remko Pasveer onder de lat, nadat Maarten Stekelenburg toch niet fit genoeg bleek. De eerste keeper bleek toch nog last te hebben van zijn liesblessure. Op de positie van Davy Klaassen, die eveneens aan de kant zit met een liesblessure, mocht Steven Berghuis beginnen. Sébastien Haller startte in de spits.

Die laatstgenoemde zette de Amsterdammers al in de eerste tien minuten op een 0-2 voorsprong. Na een schot van Antony op de paal wist de aanvaller de bal vanuit de rebound al in de tweede minuut binnen te koppen. Enkele minuten later tikte hij, dit keer na aangeven van Antony, het tweede doelpunt binnen.

Blunder Pasveer

Ondanks verschillende dreigingen wist Sporting Portugal een goed deel van de eerste helft niet te scoren, maar door een blunder van Pasveer belandde een schot van Paulinho toch in het net. De fout van Pasveer kon gelukkig snel worden vergeten, nadat Steven Berghuis enkele minuten later vanuit een aanval wegstak en de 1-3 maakte.

Kort na het begin van de tweede helft leken de Portugezen terug in de wedstrijd te komen met een kopbal van Paulinho, maar na een check van de VAR werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Luttele minuten later wist Haller na aangeven van Antony de voorsprong van de Amsterdammers te vergroten (1-4). Die voorsprong werd niet lang daarna nog groter toen wederom Haller de bal beheerst binnenschoot.