Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Eerste internationale congres in de Rai sinds corona: "Fantastisch om weer terug te zijn"

23 september 2021, 07.00 uur · Aangepast 23 september 2021, 09.49 uur · Door Jimmy Miltenburg

De Rai heeft het eerste grote internationale congres terug naar de stad gehaald. Money20/20 betekent de terugkeer van duizenden buitenlandse zakenlieden die op zoek zijn naar nieuwe ideeën en netwerken.

Sinds de start van de pandemie was er vanwege de coronamaatregelen niets denkbaar dat leek op de beurs die momenteel in de Rai bezig is. Money20/20 is een evenement voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van financiële technologie.

Hoewel er veel stappen zijn gezet op het gebied van digitale communicatie en op afstand plannen uitwisselen, is de terugkeer van de fysieke beurs erg welkom volgens president van het evenement Tracey Davies. "Het is namelijk zo dat je niet weet wie je niet kent", legt ze uit. "Kijk, je ziet hier mensen zitten of ze lopen elkaar tegen het lijf. Ze ontmoeten bekenden of nieuwe mensen en dat is erg moeilijk digitaal."

Duizenden mensen

Ook Rai-directeur Paul Riemens glundert nu de hallen weer gevuld zijn met duizenden mensen. De verwachting is dat er uit bijna tachtig landen, tussen de vier- en vijfduizend geïnteresseerden naar het evenement komen.

"Toen corona kwam zeiden mensen 'Paul, hou maar op met die hallen, dat gaat 'm niet meer worden'", blikt hij terug. "Maar we kwamen tot de conclusie dat de fysieke ontmoeting echt heel bijzonder en waardevol is. We hebben daar vol op ingezet." Dat resulteert nu dus in het eerste driedaagse zakenevenement, waarvan er nog een flink aantal van zullen volgen. 

Quote

Je merkt dat, nu Nederland weer een beetje opengaat, mensen een enorme achterstand hebben in behoefte aan contact

Kilian wawoe, organisatiepsycholoog vu

De toestroom van mensen over de hele wereld bevestigt het onderzoek dat Kilian Wawoe voor de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft gedaan. Het ontmoeten van elkaar is veel effectiever dan online afspreken. "Als het gaat om creativiteit en samenwerken, nieuwe ideeën opdoen, eigenlijk typisch iets dat je in de Rai doet", aldus de organisatiepsycholoog.

Agenda weer vol

"Nieuwe plannen opdoen, dat moet je eigenlijk zonder agenda doen en juist mensen spreken die je nog niet kent. Daar ontstaan heel veel nieuwe dingen uit." En de behoefte is volgens hem ook gegroeid in de afgelopen maanden. "Je merkt dat, nu Nederland weer een beetje opengaat, mensen een enorme achterstand hebben in behoefte aan contact", zo bleek uit onderzoek. "Dus daar ligt voor de Rai een gouden toekomst."

De agenda van de evenementenlocatie zit al aardig vol, zo laat de directeur weten. De zakelijke beurzen zullen de komende maanden weer terugkeren naar het Europaplein. De beurs van Money 20/20 duurt tot en met vandaag. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938