Start van hoofdcontent

Misdaad

NL
V

22-jarige man bewusteloos geslagen op het Museumplein

24 september 2021, 13.00 uur · Aangepast 24 september 2021, 14.24 uur · Door AT5

Een hersenschudding, meerdere blauwe plekken en pijn aan zijn rug en armen. Dat houdt een 22-jarige man over aan een mishandeling op het Museumplein. Door vijf verdachten wordt hij eind maart geschopt en geslagen. Ook wordt hij beroofd van zijn Louis Vuitton-schoudertas. De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van de verdachten. 

AT5

Het is een mooie voorjaarsdag op woensdag 31 maart. Veel mensen zijn op de been en genieten op verschillende plekken in de stad van het weer. Vanwege de coronamaatregelen is het op sommige plekken te druk, zoals het Vondelpark waar het slachtoffer die avond met vrienden is. Het park wordt op een zeker moment vanwege te grote drukte ontruimd door de politie. Een flinke menigte, waaronder het slachtoffer en zijn vrienden verlaten het park en komen in een stroom van mensen terecht op het Museumplein.

"Voor de supermarkt op het plein gaat het mis voor het slachtoffer", zegt Anneke de Vries van de politie Amsterdam. "Het komt tot een gewelddadige confrontatie waarbij hij door een groep in elkaar geslagen wordt. Hiervoor worden vijf mannen verantwoordelijk gehouden."

Quote

Het slachtoffer is na de mishandeling lange tijd niet in staat geweest om te werken

Anneke de vries politie amsterdam

Voor even ontstaat er totale chaos op het plein. Het slachtoffer wordt door vijf verschillende mannen, geschat in de leeftijd tussen de 18 en 25 jaar, hard geslagen en geschopt. Door een van de verdachten wordt hij op een gegeven moment zo hard geslagen dat hij naar de grond gaat en zijn bewustzijn verliest. "Het slachtoffer is na de mishandeling lange tijd niet in staat geweest om te werken en sliep heel slecht. Daar bovenop is hij ook nog bestolen van een dure schoudertas van het merk Louis Vuitton met inhoud en al", besluit de Vries. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.