Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Het spiegeleibord is geen verkeersbord: het is kunst

6 oktober 2021, 14.43 uur · Aangepast 6 oktober 2021, 21.16 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het mysterie is ontrafeld. Het bijzondere spiegeleibord dat deze week plotseling opdook bij de pont op de Buiksloterweg in Noord is geen nieuw onbegrijpelijk verkeersbord: het is kunst. Het antwoord komt van TrafficSupply, het bedrijf dat alle verkeersborden maakt in Nederland. Het spiegeleibord is daar zelfs gemaakt en dat hebben ze gedaan in opdracht van een kunstenaar die anoniem wil blijven. De gemeente gaat de borden verwijderen.

TrafficSupply heeft zelfs meerdere van dit soort borden in opdracht van de kunstenaar gemaakt en daar kwamen we op de redactie ook al snel achter. We kregen foto's geappt van Amsterdammers die ook vreemde verkeersborden in de stad zijn tegengekomen. Die zijn gespot op onder meer de Overtoom, de Ottho Heldringstraat en de Anderlechtlaan. Sommige zijn inmiddels alweer weggehaald.

Gemeente gaat borden verwijderen

De borden zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de officiële verkeersborden, maar hebben dus geen betekenis, althans niet in het verkeer...

De gemeente laat weten de borden weg te halen: "Het ziet er vrolijk uit, maar je kan niet zomaar borden ophangen in de stad. Dat zorgt voor verwarring. Daarom gaan we de borden verwijderen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938