Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omarmprijs 2021: Stichting de Boshalte

7 oktober 2021, 17.00 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Op 12 oktober wordt bij Podium Mozaïek de Omarmprijs 2021 uitgereikt aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het bestrijden van armoede in de stad. AT5 gaat langs bij de initiatiefnemers en bezoekt vandaag Stichting de Boshalte. Daar helpt Stefanie Caton haar buurtgenoten op allerlei verschillende manieren. 

Voordat we een bezoek brengen aan Stefanie gaan we langs bij Rob Berlauwt. Robs fiets is stuk en dat is best een groot probleem voor hem; het is namelijk zijn enige vervoermiddel. Zonder kan hij zijn kinderen in Nieuw-Vennep niet bezoeken, of langs zijn mantelzorgadressen in de buurt. Omdat Rob het niet erg breed heeft en de fietsenmaker en het openbaar vervoer nogal duur zijn moest hij daarvoor een andere oplossing vinden. Gelukkig heeft hij die gevonden bij Stefanie, dus op naar de Boshalte!

Quote

''Het bleek dat hij zijn kinderen niet kon bezoeken omdat zijn fiets kapot was''

stefanie caton over rob

Met Stichting de Boshalte zet Stefanie, of 'Stef' zoals Rob haar noemt, zich al jaren in voor de mensen in de buurt. Mensen die eenzaam zijn, hun draai niet zo goed kunnen vinden in de samenleving of het financieel moeilijk hebben, kunnen allemaal bij haar terecht voor een kop koffie, een praatje, een maaltijd en allerlei activiteiten. Ook is er iedere week een fietsenmaker aanwezig. Bij hem mag Rob zijn fiets altijd tegen een gereduceerd tarief laten repareren. 

Al sinds de eerste ontmoeting is er klik tussen Rob en Stefanie. Toen hij een aantal jaar geleden bij de Boshalte terechtkwam en Stefanie vroeg of hij zijn fiets kon laten repareren, kwam zij achter zijn financiële situatie. Daarop besloot Stefanie dat Rob altijd bij de Boshalte terecht kon als zijn fiets een opknapbeurt kon gebruiken, tot Robs verrassing: ''Dat vind ik zo lief van haar, echt heel aardig.'' Fietsenmaker Martijn is al gauw klaar met de reparatie, en de fiets van Rob fietst weer als een zonnetje.

De Omarmprijs 2021 wordt op 12 oktober uitgereikt bij Podium Mozaïek. Volg vanaf 16:00 uur LIVE op AT5 of Stichting de Boshalte in de prijzen valt. Wil je meer initiatieven zien? Kijk dan op deze pagina.