Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Meerdere woonboten beschadigd na achtervolging op hoge snelheid over grachten: "Net een James Bond-film"

8 oktober 2021, 11.24 uur · Aangepast 12 oktober 2021, 06.58 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Meerdere woonboten en -arken zijn vannacht beschadigd geraakt na een achtervolging over de grachten. Daar voer een schipper met hoge snelheid, waardoor hoge golven ontstonden. "Het was net als in de film, het leek James Bond wel", aldus een van de woonbootbewoners met schade.

Een bootbewoner aan Jacob van Lennepkade had ook een kort nachtje door de achtervolging. "De brug voor mijn woonboot was ingestort. Daar zijn we vanmorgen drie uur mee bezig geweest om die weer terug te krijgen, omdat het gekneld zat tussen de boot en de kade. Hiernaast heb ik een werkvlot liggen wat ook aan het wegdrijven was. Daar ben ik in het midden van de nacht op gesprongen om met kettingen en touwen dat weer vast te maken. En al mijn planten zijn in het kanaal gevallen."
Quote

"De brug van mijn woonboot is ingestort door de achtervolging"

woonbootbewoner

De achtervolging begon vannacht rond 2.00 uur ter hoogte van de Prinsengracht en eindigde op de hoek van de Amstel en de Keizersgracht. Daar werden na een achtervolging, waarbij zowel politie-eenheden op het water als op het land betrokken waren, drie personen aangehouden. Het gaat om drie Amsterdammers in de leeftijd tussen 24 en 50 jaar. Daarvan zit er nog één vast, aldus een politiewoordvoerder. Hun sloep is afgesleept.

Route

De route van de snelheidsduivel was als volgt: Prinsengracht, Kostverlorengracht, Zuider-Amstelkanaal, Amstel, Diemen-Oudekerkerdijk en dan weer terug naar Amsterdam over de Amstel. Hoeveel boten er onderweg beschadigd zijn geraakt, is nog onduidelijk. Volgens een getuige raakte op de Jacob van Lennepkade zelfs een boot volledig los. Het is nog niet bekend waarom de schipper zo hard over de grachten voer. De politie roept slachtoffers en getuigen op zich te melden.

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938