Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Brobbey: "Ik speel niet zoveel, terwijl ik bij Ajax wel soms in de basis stond"

8 oktober 2021, 19.41 uur · Aangepast 8 oktober 2021, 19.56 uur · Door Stephan Brandhorst

Brian Brobbey verruilde afgelopen zomer Ajax voor RB Leipzig. De 19-jarige spits merkt dat het nog even aanpassen is aan het Duitse voetbal. "Ik wacht nog op meer minuten", zegt de goalgetter tegen NH Sport. Brobbey is in Nederland voor wedstrijden met Jong Oranje. 

Brobbey moet het voorlopig doen met invalbeurten in het laatste kwartier van de wedstrijd. Het is volgens de spits een kwestie van tijd totdat hij de kans krijgt om zich te bewijzen in de Bundesliga en de Champions League.

"Het gaat ok, maar ik wacht nog op meer minuten. Als ik dat krijg, kan ik me beter laten zien. Ik speel niet zoveel. Bij Ajax speelde ik af en toe in de basis. Waarom ik niet zoveel speel moet je aan de trainer vragen."

Quote

"Ik moet meer rennen, het moet allemaal sneller en ik hou niet zo van rennen, maar het moet"

OUD-AJACIED BRIAN BROBBEY

AT5

De Amsterdammer vertrok afgelopen zomer bij Ajax, terwijl er een grote toekomst voor hem lag. Het ging goed en Brobbey was hard op weg om de eerste spits in het elftal van trainer Erik ten Hag te worden, maar toen werd miljoenenaankoop Sébastien Haller binnengehaald.

"Bij Ajax ging het goed met me, ik was belangrijk voor Ajax. En ik ga daar ook proberen belangrijk te zijn. Ik train hard, ik train goed, meer kan ik er niet van maken. Ik moet meer rennen, het moet allemaal sneller en ik hou niet zo van rennen, maar het moet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938