Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Huurprijzen in vrije sector stijgen weer, Amsterdam het duurst

14 oktober 2021, 07.55 uur · Aangepast 14 oktober 2021, 08.06 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Na een daling tijdens de lockdowns vorig jaar zitten de huurprijzen voor woningen in de vrije sector weer flink in de lift. In Amsterdam betaal je maandelijks nu gemiddeld 22,44 euro per vierkante meter.

Daarmee is Amsterdam nog altijd de duurste plaats voor het huren van een woning. Dat blijkt uit cijfers van huurplatform Pararius. Door het wegblijven van expats daalden de huurprijzen vorig jaar flink. Hun terugkeer naar de stad is terug te zien in de cijfers over het derde kwartaal van dit jaar.

In de afgelopen maanden zijn de prijzen gemiddeld met 1,6 procent gestegen. Vooral in Nieuw-West ging het hard: daar was sprake van een stijging van 4,2 procent. Alleen in stadsdeel Oost was geen stijging te zien. Met 24,22 euro per vierkante meter is stadsdeel Centrum  gemiddeld het duurst, gevolgd  door Zuid  (23,78) en West (22,83). Zuidoost is met 18,23 euro het goedkoopst. Vorige maand bleek uit een rondgang van AT5/NH Amsterdam langs verschillende verhuurders al dat de prijzen stijgen.

De stijging in Amsterdam is in lijn met de landelijke trend. Over heel Nederland stegen de prijzen in het afgelopen kwartaal met 2,5 procent. Alleen in Drenthe en Zeeland was sprake van een daling.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938