Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

ADE-bezoekers van buiten Europa moeten zich elke 24 uur laten testen

15 oktober 2021, 13.40 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Het Amsterdam Dance Event trekt ook dit jaar weer veel bezoekers uit het buitenland. Alleen is alles deze keer net even anders vanwege de coronamaatregelen. Feestgangers uit EU-landen kunnen met de CoronaCheck-app overal gewoon naar binnen. Maar er zijn ook bezoekers uit bijvoorbeeld Israël, Amerika of Groot-Brittannië en zij moeten zich elke 24 uur laten testen. 

Sacha Hoebergen / ADE

"We komen feesten!" Maar het Israëlische stel moet zich eerst even laten testen. Dat doen ze bij de testlokatie op het Rembrandtplein. Hoewel ze allebei drie prikken hebben gehad in Israël, is het bewijs hier niet geldig. Maar dat wisten ze van tevoren. "Ja, het staat gewoon op internet. Dat je een test moet doen als je ergens naar binnen wil. We wisten alleen niet dat je je om de 24 uur moet laten testen."

Een Britse bezoeker vindt het maar gedoe. "Je laat je vaccineren, maar wat heb je eraan? Helemaal niets." Het stel uit Israël heeft geen problemen met het testen voor toegang. "Het is gratis, en je krijgt het resultaat binnen een uur. Dat is heel fijn, en je wordt goed geholpen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938