Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Special Report uit 1999 met Paul Blanca: "Voel me aangetrokken door het marginale leven"

18 oktober 2021, 15.58 uur · Aangepast 19 oktober 2021, 13.36 uur · Door AT5

De aanslag op Rob Scholte veranderde het leven van de vorige week overleden kunstenaar Paul Blanca drastisch. Hij werd door Scholte als dader aangewezen, dat is nooit bewezen, maar daarna was het moeilijk om zijn kunstenaarsbestaan weer op te pakken. AT5 maakte in 1999 een reportage over zijn leven.

Verslaggever Joost van Krieken liep toen een dag met hem mee. "Mijn eigen lijf is een beetje mijn schildersdoek", vertelde Blanca tegen Van Krieken. In de reportage kerft hij met een scheermesje een vis op zijn borst, gaat hij langs bij zijn expositie in het Holland Casino en koopt hij drugs in de Bijlmer.

"Ik voel me een beetje aangetrokken door het marginale leven", zei Blanca. "Toch een beetje het straatleven. Dat vind ik interessant. Daar haal ik best een behoorlijk stuk van mijn inspiratie vandaan."

De kunstfotograaf is, zoals zijn vriend en kunstenaar Peter Klashorst zegt, overleden aan 'de gevolgen van een bewogen leven'.  Van Blanca was bekend dat hij een ruig leven leidde met veel drank en drugs.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938