Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Dortmund is favoriet, maar Ajax is 'dark horse' in Europa: "Geen ploeg speelt graag tegen ons"

18 oktober 2021, 19.22 uur · Aangepast 18 oktober 2021, 19.52 uur
Door Stephan Brandhorst · Foto: Jarno Grob/AT5

Morgenavond gaat voor Ajax het Champions League -toernooi weer verder. De ploeg van Erik ten Hag staat er in poule C prima voor met zes punten uit twee wedstrijden. Sporting en Besiktas werden  eenvoudig aan de kant gezet, maar nu volgt de eerste échte krachtmeting. De dubbele ontmoeting met Borussia Dortmund. Tijdens de persconferentie blikte Erik ten Hag vooruit op de eerste ontmoeting met de Duitsers. 

Gaat het over Dortmund, dan gaat het over de Noor Erling Haaland. De boomlange goaltjesdief is volgens vele momenteel misschien wel de beste spits die rondloopt op de velden. "Haaland is een wereldspits om het zo te zeggen", zegt Jurriën Timber tijdens het persmoment.

Timber maakte begin september kennis met de kwaliteiten van Haaland. Toen speelde hij met Nederland tegen Noorwegen, niet centraal achterin, maar vanaf de rechtsback positie. "Ik heb toen al goed kunnen kijken naar hoe Stefan en Virgil het deden, dat ging best goed, maar nog steeds zag je dat hij kansen creëerde", aldus de verdediger. 

De spits mag dan goed zijn, het is niet FC Haaland, maar Borussia Dortmund waar Ajax morgen tegen speelt. "Het is een belediging voor die andere tien spelers hoe jij en jullie over Haaland spreken", reageert Ten Hag licht gepikeerd. "Dortmund is een uitstekend team, met een uitstekende spits. Er is ook niet een specifieke speler die hem gaat afstoppen, wij moeten hem als team afstoppen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938