Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Park Politiek met Van Dantzig (D66): "Laatste tien jaar dat we klimaatramp kunnen afwenden"

23 oktober 2021, 11.55 uur · Aangepast 8 februari 2022, 15.57 uur · Door AT5

Reinier van Dantzig is bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart opnieuw lijsttrekker voor D66. In Park Politiek vertelt hij onder meer over de klimaatplannen van de partij, die nog ambitieuzer zijn dan die van het huidige stadsbestuur: "We staan echt aan het begin van de laatste tien jaar dat we met elkaar de klimaatramp kunnen afwenden."

AT5

In Park Politiek vertelt hij hoe hij die doelen wil bereiken. Hoe realistisch zijn die plannen, en wat gaan Amsterdammers daarvan merken?  

Ook ontvouwt hij de plannen van de partij om de wooncrisis te beteugelen. "Wij proberen echt realistisch te beloven wat we kunnen doen. Je ziet dat iedereen het in Amsterdam moeilijk heeft op de woningmarkt, maar starters of jonge gezinnen die zo'n één of anderhalf keer modaal verdienen, vallen echt overal naast. En die middengroep is echt essentieel voor de stad."

📋 Doe mee aan het AT5-panel
Heb jij ook een mening over de stad? Via het AT5-panel kan iedere Amsterdammer meedenken over actuele kwesties. Klik hier om je aan te melden. En hier lees je meer over het AT5-panel.