Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jongerenprogramma What's Next onderzoekt de toekomst van Noord-Hollandse boeren

13 november 2021, 15.41 uur · Aangepast 15 november 2021, 16.46 uur · Door Redactie i.s.m. Provincie-Noord Holland

Het jongerenprogramma What’s Next duikt in deze aflevering in de wereld van jonge boeren en onderzoekt of er nog wel een toekomst is voor boeren in de provincie Noord-Holland.

AT5

In deze aflevering spreken we de 24-jarige Flora Munster. Zij werkt op de bloemenkwekerij van haar ouders in Wieringerwerf, die zij in de toekomst over hoopt te nemen. Maar kan dat wel met de toename van regelgeving en de daaraan verbonden kosten voor boeren?

Kritiek vs Politiek

Flora staat lijnrecht tegenover een Statenlid van de provincie Noord-Holland in de rubriek Kritiek vs Politiek. Want volgens Ines Kostíć zijn de boeren in Nederland juist nog lang niet duurzaam genoeg. 

What's Next vraagt zich daarom af of de toekomst van Flora eigenlijk wel in de bloemen ligt. Is een insectenkwekerij niet meer iets voor haar? Of kan zij geen datacenter laten plaatsen op haar landbouwgrond? 

In het programma What's Next  onderzoeken wij, Nore-linn, Nina, Sander en Luuke, wat er speelt onder leeftijdsgenoten in Noord-Holland. Want waar gaan we wonen, hoe verplaatsen we ons en hoe belabberd is het klimaat er straks aan toe? Wat kan en mag er nog in de toekomst? In What's Next zoeken wij het uit.