Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sportschoolhouder Bert Kops over mogelijke invoering coronapas: "Het is niet anders"

1 november 2021, 19.40 uur · Aangepast 1 november 2021, 19.59 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Wie vanaf vrijdag onder meer naar de sportschool of het zwembad wil, zal naar alle waarschijnlijkheid een coronapas moeten laten zien. "Het is niet anders. Ik vind dat als we wat aan dit probleem van covid willen doen en het willen uitschakelen, dan zullen we iets moeten doen", reageert sportschoolhouder Bert Kops.

Naar verluidt wordt vanaf vrijdag de coronapas verplicht in onder meer sportscholen en zwembaden en op zogenoemde doorstroomlocaties als dierentuinen, pretparken en musea. Kops: "Er zullen ongetwijfeld heel veel jongens zijn die niet gevaccineerd zijn uit principe of dit of dat. Ja, die moeten dan maar een test doen. Ik denk dat het de enige manier is om covid uit te schakelen."

Sportschoolhouder Eyob Michil vreest dat hij nog meer leden kwijt zal raken. "Waar houdt het op, ze blijven zoveel maatregelen nemen", verzucht hij. "We hebben vorig jaar een heel zwaar jaar gehad door corona. We zijn zestig procent van onze leden kwijtgeraakt door corona, en dan komt dit er ook nog eens bij. Het wordt nog moeilijk om een bedrijf te runnen."

Morgenavond worden de definitieve maatregelen in een persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge toegelicht. Afgelopen weekend bleek dat een meerderheid van het AT5-panel voor extra coronamaatregelen is. Van de ruim 1700 Amsterdammers die meededen aan het onderzoek, wil 65 procent dat de QR-code op meer plekken verplicht zou moeten zijn.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938